SketchUp Pro versija 2021.1. Kokie pasikeitimai Jūsų laukia?
top of page

SketchUp Pro versija 2021.1. Kokie pasikeitimai Jūsų laukia?

Updated: Jun 11, 2021

Laikas atrodo lėkte lekia. Regis tik neseniai pristatėme ir aptarėme SketchUp Pro 2021 versijos pasirodymą, o štai Trimble kompanija tuo tarpu mums jau ruošė pirmuosius atnaujinimus.


Pristatydami naujausiąją versiją SketchUp Pro 2021.1 gamintojai savo pranešime skelbė, jog šio leidimo atnaujinimų tikslas yra būtent pagerinti modeliavimo nuoseklumą, naudojant bazinius

įrankius, bei padidinti darbo eigos efektyvumą. Todėl SketchUp naudotojai atnaujinę savo turimas SketchUp Pro versijas į naujausiąją 2021.1, gali tikėtis patobulinimų pagrindinių įrankių darbo eigoje, pasikeitimų susijusių su „Gyvaisiais“ komponentais (Live Components), kurie yra tiesiogiai susiję su matavimo vienetais, bei pokyčių susijusių su didelių tinklelių plėtimo našumu, kuris beje padidėjo.


Čia mes paminėjome tik keletą pasikeitimų. Jų yra kur kas daugiau! Apie visas SketchUp Pro 2021.1 naujoves detaliau CGISCIENCE LAB video blog‘e pasakoja mūsų mokymo centro instruktorius Dmitrijus. Kviečiame žiūrėti!



Taigi, kaip matome naujausioje SketchUp 2021.1 versijoje yra praplėstos dešimties pagrindinių įrankių veikimo funkcijų galimybės. Kurie gali tiek pagreitinti darbo procesus, tiek suteikti tam tikrą komfortą. Pavyzdžiui naudodamiesi trintuko skirtingomis funkcijomis galime ištrinti (padaryti nematomas) tam tikras linijas, kurios esant dideliam projektui trukdo matyti visas svarbiausias linijas. Naudodami skirtingas „Stumimo-traukimo“ (Push / Pull) įrankio funkcijas galime sukurti naujas plokštumas. O štai „Perkėlimo“ (Move) įrankis nuo šiol gali veikti ir kaip kopijavimo įrankis.


Apibendrinant galime pasidžiaugti, jog atlikti pakeitimai ir praplėstas esamų įrankių funkcionalumas atrodo iš ties naudingai ir tikrai galintys pagerinti modeliavimo / projektavimo procesus. Kaip visa tai pasiteisins praktikoje, kol kas spręsti neskubame. Tačiau po kurio laiko bus labai įdomu išgirsti SketchUp bendruomenės atsiliepimus.


Išbadykite SketchUp 2021.1 versijos siūlomas praplėstas įrankių galimybes ir patys. Juk visada naudinga siūlomus pakeitimus įvertinti žiūrint iš savos perspektyvos.

bottom of page