Kas naujo „V-Ray 6 for SketchUp“ ir kaip tai pakeis darbo eigą?
top of page

Kas naujo „V-Ray 6 for SketchUp“ ir kaip tai pakeis darbo eigą?

Updated: Nov 9, 2022

„V-Ray“ vizualizavimo sprendimas – nenuginčijamas lyderis Lietuvos rinkoje, kurį naudoja tiek interjero dizaineriai, tiek architektai ar baldų projektuotojai, dirbantys su „SketchUp Pro“ projektavimo programine įranga.

Chaos Group kiekvienais metais papildo „V-Ray“ sprendimą vis nauju funkcionalumu, kuris paspartina vizualizavimo proceso darbo eigą ir suteikia išskirtines vizualizavimo galimybes vartotojui.

2022 metai – ne išimtis. Nors, pradžioje ir patyrę tam tikrų techninių trikdžių, Chaos Group pagaliau pristatė naująjį „V-Ray 6 for SketchUp“, kurio naująsias funkcijas ir apžvelgsime šiame blog‘o įraše.


„Enscape“ sprendimo scenų perkėlimas į „V-Ray 6“ aplinką


Jau tikriausiai žinote, jog metų pradžioje Chaos Group į savo sprendimų šeimą priėmė naują narį „Enscape“. Nuo šiol tarp „Enscape“ ir „V-Ray“ yra tiesioginė sąsaja, kuri leis „Enscape“ kuriamas scenas perkelti į „V-Ray“ aplinką – „V-Ray“ gali perskaityti „Enscape“ sprendimu kurtą apšvietimą ir pritaikytas medžiagas. Naujoji darbo eiga leidžia naudotis geriausiomis šių dviejų sprendimų savybėmis – „Enscape“ realaus laiko greičiu ir paprastumu bei „V-Ray“ „renderinimo“ galia ir vizualizacijoms teikiamu fotorealizmu.


Projektų perkėlimas iš "Enscape" į "V-Ray"

Vizualizacijų peržiūra ir dalijimasis su „Cloud Collaboration“


Naujasis „V-Ray“ turi „Chaos Cloud Collaboration“ funkciją. Ši funkcija įdiegta į „V-Ray Frame Buffer“, todėl vos vienu paspaudimu kuriamą vizualizaciją galite įkelti į debesį (angl. Cloud) ir tokiu būdų pasidalinti kuriamais vaizdais su kolegomis, kad ir kur bebūtumėte. Naudojant „Cloud Collaboration“ funkciją galite komentuoti ir žymėti pastabas realiu laiku, todėl taip gaunamas greitas atgalinis ryšys, kuris leidžia dirbti efektyviau.


"V-Ray 6 for SketchUp" nauja funkcija - "Cloud Collaboration"

Debesų kūrimas su „Procedural clouds“ funkcija


Nauja funkcija, kuri suteikia galimybę kurti debesis „V-Ray Sky ir Sun“ apšvietimo šaltinyje. Naudojant šią funkciją galite kurti įvairias aplinkos nuotaikas – nuo šiek tiek debesuotos iki smarkiai debesuotos. Naujoji funkcija išskirtinė ir tuo, jog leidžia sukurti žaibą ir jo animaciją.


"V-Ray 6 for SketchUp" nauja funkcija - "Procedural clouds"

Geometrijos detalumas, pasitelkiant „enmesh“ funkciją


Naujoji funkcija suteikia išskirtinę galimybę kurti detalius geometrinius raštus. Ši funkcija puikiai pritaikyta kurti medžiagų, plytelių ir plokščių raštus, tvorų geometriją ir kitų objektų pasikartojančią geometriją.


"V-Ray 6 for SketchUp" nauja funkcija - "enmesh"

Galimybė sustabdyti „renderinimo“ procesą ir vėl jį pratęsti


Naujasis „V-Ray“ suteikia galimybę, sustabdyti pradėtą „renderinimo“ procesą ir jį pratęsti tuomet, kai vėl reikės.


"V-Ray 6 for SketchUp" "renderinimo" proceso sustabdymas ir  paleidimas

Nauja funkcija – objektų etiketės (angl. asset tags)


Nuo šiol galite naudoti objektų etiketes „V-Ray 6“ aplinkoje, taip palaikydami tvarką ir organizuotumą kuriamoje scenoje. Galite sugrupuoti arba pažymėti pavienius objektus, taip parodydami jų pavadinimus ar kitą svarbią informaciją. Ši funkciją ypač naudinga kartu naudojant ir naują „Cloud Collaboration“ funkciją.


"V-Ray 6 for SketchUp" nauja funkcija - etiketės (asset tags)

Nauja funkcija – kompozicijos orientyras (angl. composition guide)


Ši nauja funkcija suteikia galimybę VFB („V-Ray frame buffer“) naudotis populiariomis kompozicijos taisyklėmis, tokiomis kaip „Rule of Thirds“, „Golden Ratio“ ar netgi sukurti savo orientyrus kompozicijai.


"V-Ray 6 for SketchUp" nauja funkcija - kompozicijos orientyrai

Nauji ir patobulinti medžiagų ir tekstūrų nustatymai


Atstuminis tekstūravimas (angl. distance texture). Tai naujas įrankis, suteikiantis galią kontroliuoti kur bus pritaikyta medžiaga, remiantis atstumu nuo arba/ ir iki pažymėto objekto. Tarkime, jog norite sukurti žvyrą ir žolę, kurie būtų šalia asfaltuoto kelio. Parametruose galite įvesti norimus atstumus, o programa atliks likusį darbą išdėstant tekstūras jūsų nurodytais atstumais.


"V-Ray 6 for SketchUp" nauja funkcija - "distance texture"

Purvo (angl. better dirt) funkcija. Šis naujas įrankis, leidžia sukurti purvo sluoksnius ant įvairių pasirinktų objektų, būtent tuose vietose, kuriose norite.


"V-Ray 6 for SketchUp" nauja funkcija - "better dirt"

Patobulinti permatomų medžiagų nustatymai (angl. translucent materials). Naujieji patobulinimai suteikia galimybę permatomas medžiagas atvaizduoti („nurenderinti“) daug greičiau – patobulintas „subsurface scattering“ nustatymas, esantis prie „V-Ray“ medžiagų bibliotekos.


"V-Ray 6 for SketchUp" patobulinta funkcija - "translucent materials"

Vaivorykštinės medžiagos kūrimas (angl. Iridescent materials). „V-Ray“ medžiagas papildė nauja funkcija „Thin Film Layer“, kuri suteikia galimybę atvaizduoti vaivorykštės atspalvius ant paviršių, kaip pavyzdžiui muilo burbulai ir kt.


"V-Ray 6 for SketchUp" nauja funkcija - "iridescent materials"

Visi šie nauji arba patobulinti parametrai sukurs pridėtinę vertę Jūsų darbo eigai: dalis naujų parametrų išplečia vizualizavimo galimybes, kiti gi, paspartina darbo eigą ir sutaupys Jums papildomo laiko kitiems darbams.


Taip pat, video įraše žemiau, pateikiame praktinį naujų įrankių panaudojimą.



bottom of page