Saulės kolektorių modeliavimas ir vizualizavimas naudojant SketchUp Pro ir V-Ray sprendimus
top of page

Saulės kolektorių modeliavimas ir vizualizavimas naudojant SketchUp Pro ir V-Ray sprendimus

Updated: Jun 22, 2022

SketchUp Pro ir V-Ray itin populiarus derinys, kurį renkasi dažnas architektas ar interjero dizaineris, norintis kurti savo projektų 3D modelius ir juos vizualizuoti. Tačiau šios programinės įrangos puikiai tinka ir inžinieriams, kurie nori sumodeliuoti ir atvaizduoti tam tikrus inžinerinius sprendimus bei juos parodyti savo esamiems ir busimiems klientams.



Norėdami parodyti, kaip inžinieriai gali panaudoti SketchUp Pro ir V-Ray sprendimus, paruošėme trumpą video įrašą, kuriame galite pamatyti, kaip panaudojant SketcUp Pro, galima nesudėtingai parsisiųsti saulės kolektoriaus modelį bei, pasitelkiant V-Ray vizualizavimo sprendimą, jį vizualizuoti.



Naudojant SketchUp Pro galima ne tik parsisiųsti, bet ir patiems susimodeliuoti saulės kolektorių ir tokiu būdu sukurti katalogo modelius, kuriuos galima pateikti klientams. O kaip, naudojant SketchUp Pro, susimodeliuoti saulės kolektorių, pateikiame video įraše žemiau.



Dažnu atveju, vien tik sumodeliuoti saulės kolektorių nepakanka - norisi pateikti ne "pliką" modelio vaizdą, bet visą vizualizaciją, kartu su modelio medžiagomis, atspindžiais ir atitinkamu apšvietimu. Vizualizuojant projektą gali būti pasitelkiami skirtingi vizualizavimo sprendimai, tokie kaip V-Ray, Enscape, Unreal Engine ir kt, kurie ir padeda sukurti galutinį viso projekto vaizdą.

O kaip atlikti sukurto saulės kolektoriaus vizualizaciją naudojant V-Ray sprendimą, pateikiame video įraše žemiau.







bottom of page