top of page

Baltos spalvos balansas ir apšvietimo temperatūra

Updated: Jun 15, 2022

Baltos spalvos balansas – tai baltos spalvos ir jos atspalvių koregavimo funkcija, kuri itin svarbi ne tik fotografuojant, koreguojant nuotraukas ar filmuojant, bet ir kuriant vizualizacijas.

Vizualizacijos kūrimo procese, panaudojant šią funkciją, galima pakeisti sukurtų šviesos šaltinių temperatūrą: panaudojant Clay renderį galima identifikuoti, apšvietimo šaltinių skleidžiamos šviesos spalvą, kuri apšviesdama baltus scenos objektus ir medžiagas sukuria keistos spalvos atspalvius. Identifikavus apšvietimo šaltinių spalvas, kurios jums nepatinka arba sukuria ne tokią vizualizacijos nuotaiką kokios norėjote, naudojant baltos spalvos balanso funkciją, galima pakeisti ir pakoreguoti apšvietimo šaltinių temperatūrą (kelvinus), tiek prieš renderinimo procesą, tiek post-produkcijos metu, ir taip pakeisti šviesos šiltumą arba šaltumą.

Keičiant apšvietimo šaltinių temperatūrą bei jų šiltumą arba šaltumą (baltos spalvos balaną) kartu keičiasi ir vizualizacijos vaizdas, pateikimas, nuotaika bei atmosfera. Apie tai, kaip veikia baltos šviesos balansas, galite pamatyti CGISCIENCE paruoštame video.




Comments


bottom of page