„3D architektūros kūrimas su SketchUp Pro ir V-Ray“
top of page

„3D architektūros kūrimas su SketchUp Pro ir V-Ray“

Updated: May 23, 2022

Jei esate ar dar tik ruošiatės tapti interjero dizaineriu, architektu, landšafto formavimo specialistu, ko gero susidūrėte su vyraujančia praktika didžiąją dalį savo idėjų klientui ar potencialiam pirkėjui pristatyti parengiant 3D vizualizacijas. Joms kurti specialistai pasirenka įvarius sprendimus ir darbo eigas, tačiau vienas populiariausių pasirinkimų šiai dienai yra „Trimble SketchUp Pro“.

Dėka savo lankstumo, nesudėtingumo, tačiau kartu didelio funkcionalumo, poreikis mokėti dirbti „SketchUp Pro“ jau kelis metus nesustodamas auga. Todėl ir poreikis susipažinti su šiuo sprendimu visuomet yra didelis. Tą puikiai parodė didžiulio susidomėjimo sulaukęs workshop‘as „3D architektūros kūrimas su SketchUp Pro ir V-Ray“. Šis, šešių akademinių valandų trukmės, workshop‘as buvo sudarytas iš trijų dalių. Pirmoje dalyje susipažinome su pačiu „SketchUp Pro“ sprendimu, jo pagrindiniais įrankiais ir funkcijomis, 3D biblioteka.



Antroje workshop‘o dalyje daugiausiai dėmesio ir laiko skyrėme „SketchUp Pro“ papildiniui „LayOut“. Susipažinome su „LayOut“ paskirtimi ir panaudojimo galimybėmis, įsikėlėme į jį turimą 2D brėžinį ir iš turimo brėžinio padarėme pilna 3D projektą. Taip pat pamatėme kaip nesudėtingai atsinaujina visas 3D projektas, kai atliekame matmenų pakeitimus savo 2D brėžinyje.



Paskutinėje, trečiojoje dalyje aiškinomės kaip yra kuriamos 3D vizualizacijos, savo darbo eigoje naudojant „V-Ray Next for SketchUp“. Nagrinėjome apšvietimo ir kokybiškų medžiagų svarbą bei kalbėjome apie papildomus sprendimus siekiant sukurti realistišką vizualizaciją.



Nemažą dalį workshop‘o dalyvių klausimų atsakėme iškart, taip pat nemažą dalį atsakymų į klausimus išsiuntėme el. paštu. Jei liko neatsakytų ar iškilo naujų klausimų, susisiekite su mumis el. paštu mokymai@cgiscience.lt arba telefonu +370 655 93439 ir mes mielai į juos atsakysime.

bottom of page